8.02.2013 г., 22:11 ч.

Изборът е твой 

  Поезия » Друга
474 1 0

Стоиш на ръба и се чустваш обречен...

Надолу е бездна, нагоре е рай,

пътят надолу е равен и лесен,

нагоре самотно и стръмно е... знай.

 

Надолу потъваш във лукс и омраза,

нагоре се кичиш с трънливи венци,

надолу минаваш през похот заразна,

нагоре живееш със чужди съдби.

 

Надолу са злоба, вина и пороци,

накрая оставаш нещастен и сам,

нагоре са бури, скали и уроци,

накрая ти ставаш за другите храм.

© Неземна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??