21.12.2019 г., 14:07 ч.  

Избягам ли, преброй си трижди пръстите... 

  Поезия » Друга
501 6 15

Не съм бездушна, меркантилна, ловка
и твърде много казвам ти с мълчание.
Сладкиш с хинин съм, захарче, с уловка...
Спести си прекомерното старание.

Предишен опит? Нямаш го, да знаеш!
Не ме сравнявай никога с жениците,
с които бил си. Ден...И се покаеш.
Изневерявам. И се любя с птиците.

Плетеш ми мрежа. Лепкаво -любовна.
Заплиташ се в ресниците ми гъстите.
Жена съм. Много сладка, чак отровна...
Избягам ли, преброй си трижди пръстите...

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??