23.01.2008 г., 23:56 ч.

Изцапана с грях 

  Поезия » Философска
910 0 5
Опустошено, мъртво сърце,
безкрайна, глуха тишина,
оцапани с грях ръце,
стенещи в дяволската празнина.
Обгорени, слепи очи,
търсят фалшив и изгубен рай,
греховни устни ограбиха моите сълзи
и оставиха агония без край.

А скрит в мрака
моят рай самотен чака
и се моли за последното дихание,
което да ме повлече в тишината
към царството на горящото страдание
и нежно да се трови душата,
облечена в кървави стенания
и влюбена в сенките на самотата,
пълзящи в девствени дихания...

Кръвта ще изпие слепотата,
смъртта ще обикне тъмнината
и ще ме отведе в моя рай,
благословен от Сатаната
където страхът намира своя край...

© Димитрина Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??