16.01.2018 г., 23:35 ч.

Изгрев 

  Поезия
221 0 0

Преди да се разбуди светлината 
завземайки грандиозния си пост,

шармантно се прокрадва в

тъмнината изгревен спектакъл,

изигран от огнените светове. 
С възхитата на наблюдател, 
аплодираме творбата. 
Опита да изплагиатстваме

в думи и картини, самото съвършенство,
е много бледа сянка от

свръх таланта на върховния Творец!

Ритуал, илюминационно тайнство! 
Пурпурни искри, кратък блясък, 
прорязват гъстото тъмнило, 
разрежда го в загадъчен сумрак. 
Протягат огнени десници, 
избързали, пред другите, лъчи.
Достигат облаците спящи, 
пълнят ги със светещ розов крем, 
продължават в сияещи редици, 
развиделяват пъргаво с устрем. 
Искрящата снага подава
исполина Слънце,
безропотно догарят, 
остатъци тъмнинни.
Метежно лумват небесата, 
възкачва трона светлоносно, 
мощно-бляскавият Властелин!

© Misteria Vechna Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??