8.08.2014 г., 20:49 ч.

Изгрев 

  Поезия » Любовна
343 0 0

 


Когато слънцето над нас изгрява,

светът ни пълен е със обещания.

Когато след нощта се зазорява,

звучат най-чудни благопожелания.

 

Земята хвърля своите тревоги,

реките тичат в пътя си звънливо.

Бледнеят сенките навън безноги

и зайчета подскачат боязливо.

 

Когато слънцето над нас изгрява,

отново ти на дълъг път потегляш.

В очите ми тъга се появява,

а мислите ми – надалеч разтегляш.

 

И аз превръщам се в пчеличка малка –

летя, опитвам се да те последвам.

Но само през заключена ключалка

аз мога неподвижно да напредвам.

© Вили Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??