29.08.2023 г., 7:56 ч.

Излез и викай! 

  Поезия » Гражданска
176 2 2

ИЗЛЕЗ И ВИКАЙ!

 

… наместо да си млъкнал Никой във този – все по-гнусен, свят,

излез, Човеко, вън? – и викай! – в несвяст на градския площад,

срещу световните несгоди, глад, болести, лъжи, войни,

и срещу Денков, що ни води в реки – и златни бъднини,

и срещу тъпи рой мисирки! – пред Кирчо, Боко и Доган,

 

които цял ден правят свирки – със кеф! – на синия екран,

и срещу ТУДА, Здравна каса, и ДЗИ – и КАТ и НАП! –

нима душата ти сколаса? – с тях благ да грейне твоят хляб!

Така ли ще си тръгнеш, Никой? – тъй не надул протестен рог?

Излез, Човеко, вън – и викай! – дано те чуе Господ Бог.

 

28 август 2023 г.

гр. Варна, 12, 30 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??