Излъжете ме днес... Днес това е законно.
(И законно ще вярвам и аз)
на словата ви - ласкав и щедър компромис,
даже в тях да блещука лъжа...
Че съм още по-хубава. (Може би спрямо вчера)
В тези дънки изглеждам по-стройна.
А на токчета тънки обувките черни
удължават ръста и бедрото...
Че страхотно творя. (Ти недей слуша, Господи!)
Че билетът ми струва стотинки...
Че месото на щанда е в срока на годност,
а от мляко е правено сиренето...
Излъжете ме... Имам нужда да вярвам,
че светът покрай мен е прекрасен.
Че дотук си е струвал животът ми скапан,
па макар и накриво вървял...
Имам нужда да вярвам, че светът ме обича
и приема със всички дефекти.
И в лъжата понякога има зрънце от истина.
Част от мен ще повярва. Лъжете!
07.09.20011г.
© Дочка Василева Всички права запазени