Измислих си един човек.
Седяхме и гледахме.
Никой не говореше.
- Искам да намеря по-добър човек от мен - каза той.
- И като го намеря ще гледаме живота - казах аз.
- И докато гледаме ще надживея събитията - каза той.
- И докато гледаме ще надживея разделянето - казах аз.
Никой не говореше.
Седяха и гледаха.
Той и неговата измислица.
© Петър Всички права запазени