26.11.2018 г., 8:49 ч.

Измислих те 

  Поезия » Любовна, Пейзажна, Философска
750 3 3

Измислих си, че ме обичаш.
Наивно, без свян и надеждност...
Дъждовно е в моето утрешно вчера,
измислих ти обич и нежност.

Измислих и дъжд - безадресно далече,
представих си вятър във дните...
Дъждът е любов... И вода от небето,
която прикрива сълзите.

Измислих се. Аз - ефимерна, но своя,
измислих и нашето "няма".
Небето е само глухарче след вятър...
Поискаш ли - аз ще остана.

 

Силвена Гоман

© Силвена Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??