10.01.2006 г., 17:31 ч.

Изпиране 

  Поезия
618 0 3

„Изпиране”

 

Старт!

След старта – тишина.

Напрежение полазва.

Шшшшшшшшшшшш –

вода на струи ме облива.

До глезените, до колената,

до лактите, а после устните достига.

Вкусът горчив ме обладава

и пяната започна да извира.

 

Пауза.

Страхът пристъпва бавно, бавно,

и изведнъж... лек полъх,

светът започна да се преобръща.

Паника и ужас,

очите са препълни...

 

И... пак почивка,

след нея водоврът...

 

Нивото спада,

поемам дъх,

страхът ме дразнещо замая,

май няма да умра...

 

Изненада –

вихрушка яростна ме връхлетя.

Опитвам се да дишам,

но непосилно е

сред вятър, пяна и мъгла.

Смъртта е близо,

започвам да я подушвам...

 

За жалост не –

захапан аз бях мощно

от центрофуга

на пералнята живот.

 

05.01.2006 г.

© Балрог Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??