23.03.2007 г., 9:29 ч.

Изпитание  

  Поезия
1159 0 4
Създание, обречено да страдаш,
как мислиш, колко ще боли,
когато разбереш, че бавно падаш,
а пътят ти осеян е с бодли?

И знаеш ли дали ще се пребориш
със земните предвечни суети,
дали ще можеш ада да пребродиш,
ще стигнеш ли до ярките звезди?

Ще можеш ли в сърцето си кървящо
да заглушиш напиращия вик?
Ще тичаш ли към слънцето горящо,
ше го докоснеш ли поне за миг?

Ще можеш ли да видиш красотата
във грозната, покварена Земя?
Дали ще се удавиш във блатата
бълбукащи във твоята душа?

Когато във очите ти изгарят
болезнените, кървави сълзи,
въздушните ти кули щом събарят,
ще можеш ли ЧОВЕК да бъдеш ти?

© Ло Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??