5.10.2015 г., 17:43 ч.

Изповед 

  Поезия » Друга
431 0 1

Днес тръгвам си от тук, завинаги,
без капчица вина и страх,
изгубих се във търсене на минали
решения, компромиси и грях.

Опитах всичко, дълго изтърпях,
отдадох и душата си под наем
до днес за жалост не можах
щастлив да съм дори на заем.

Престъпно е любов да се търгува,
като стоката на бит пазар,
осиротялата душа тъгува
от злощастно хвърления зар.

В живота много не постигнах
състояния и светли върхове,
но се отдавах и това ми стига,
щом щастие съм в нечии светове.

Щом две, три книжки съм написал
и още толкова прочел,
след себе си с достойнство съм орисал
потомците, по свой модел.

Мъдростта за път съм им избрал,
честността за висша цел,
достатъчно в живота съм им дал,
макар за себе си по малко взел.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??