26.11.2010 г., 10:34 ч.  

Изповед на един луд 

  Поезия » Друга
791 0 6

Луд съм, луд съм,

... няма съмнение,

затуй изпадам в това откровение.

Всички признаци на тази ужасна болест

в мене откривам

и защо, защо трябва, кажете,

истината да скривам?

Не ме корете,

под закрила съм,

не с лошо нечовешко отношение,

не, не понасям кога ме поставяте в толкова,

ама толкова неудобно положение.

Луд съм, знам го,

но заради чуждо благоволение

не разрешавам

отзад да ме яхват,

с мене опит да правят

... един вид, господине,

така се създава ново поколение.

То пък едно ново поколение

за чуждите нужди

още от рано

губи всякакъв слух

и всякакво-о-о  зрение.

Я кажете!

Нали ми повярвахте,

не ще позволя

на това екселерирало поколение

с мен да постъпва

сякаш съм ствар за заколение.

Болен съм, не вервам в чудо,

което за много от вас си е направо лудо.

Как бих могъл да вервам в чудеса марсиански,

кога ми предлагат супер глупости

... хамерикански.

Луд съм, луд съ-ъ-ъм,

затова го повтарям,

не се гневете,

нова скоба отварям.

Ще пръскам средства

за просвета, за култура,

не за стандарт лъскав

и радост свръх щура.

За духовна храна,

не само за хлеба,

знам, знам, не съм толкоз луд,

на гладно не се лега.

И как да съм друг,

като се слагам при мъже непокорни,

що глава не навеждат,

та делата им да бъдат винаги,

завинаги спорни.

Та аз готов съм като шепата панагюрци

с голи ръце да се изправя срещу хиляди

до зъби въоръжени потурци.

Всъщност един умник,

плюс това здрав,

не като мен,

някъде каза:

- Батак е бил само измама,

вие, господа, лъжете, вашата м..а.

Оставете това, но слушам, слушам,

вервате на бойковата политика,

аз го гледам, е по-рядко слушам,

как стажа си тика.

Ще бие тъпан още пет, шест години,

пък после ще изплаче мъжки:

- Народе, прости ни!


Луд съм, луд сьм, бря,

от мене няма спасение,

та кой осъжда такъв за лошо поведение?

Засега спирам,

спокойно,

споко,

не се косете, хей!

 

Не създавайте излишно напрежение,

чакайте с огромно нетърпение

следващото продължение!

Спинкайте доволни бе, люде, здрави!

Нали боледувате главно от хрема,

пък то от таквиз като мен

май файда голема нема.

 

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??