Аз съм жълто софийско паве
и приличам на кюлче от злато.
Притесних се от куп страхове
в туй протестно танцуващо лято.
Че се случи със мен прецедент.
С остра кирка ликът ми пострада.
И след някакъв кратък момент
полетях към народната сграда.
Приземих се. Не пукнах глава.
Оцелях, че от пръст съм корава.
Но на ларгото тръгна мълва,
че с паветата почва разправа.
Милост имай, ядосан народ,
с вувузели, плакати, кафета...
Само щур, превъртял идиот,
би разкъртвал от лудост павета.
Утре пак ще е нужен площад.
Не на дупки, но цял и павиран.
Притъмнява човешкият яд,
ако бъде с разруха раздиран.
Нови избори някой зове.
Няма лошо. И нека ги има.
Но с едно полетяло паве
само злобата своето взима.
Че не помнят подобни съдби
най-великите земни площади,
преживели бунтовни борби,
и протести, и лумнали клади.
Парламентът закони кове,
а пък мене кове ме беднякът.
Аз съм жълто софийско паве
и не ставам за бой и атака.
(Възходът на падението)
© Ясен Ведрин Всички права запазени
"Народе????"
А пък на въпросителните времето скоро ще даде всички отговори! Вандализмът е несъвместим с високия морал и святите идеали, завещани ни от българските родолюбци и просветители! Разрухата не е достоен аргумент пред ничия благородна кауза! Г-н Митов, благодаря Ви, че "няма да ме тормозите"! Надявам се да отбягвате стиховете ми в този сайт, за да си спестите и отвращението! Желая Ви лека вечер! Елена, благодаря ти за приятелската подкрепа! Бог да те пази и закриля!