29.03.2021 г., 18:16 ч.  

Изпредох от деня си петолиние 

  Поезия » Друга
259 8 12

Изпредох от деня си петолиние,
за звънка птича песничка, понеже,
в очакването, болката да мине и,
животът мина, без да забележа.

 

От розата са нотите, червените,
като кръвта, от пръстите ми бели.
Че не дочаках обичта, по вените,
да хукне, след самотните недели.

 

Запя южняк, за да прогони зимата,
какво, че е фалшиво и нестройно?
И в простичката песен, зная, има те,
теб обич моя! За душа в пробойни,

 

която се е кърпила все с вярата –
ще чуе Бог и пукнати камбани,
ще бъде пак момичешката, старата,
ще дойде любовта... И ще остане...

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??