23.07.2021 г., 22:00 ч.

"Изсъхнал басейн превърнал се в дупка." 

  Поезия » Пейзажна, Оди и поеми
270 0 0

"Изсъхнал басейн превърнал се в дупка." 

 

Само страстта не е преструвка, 

изсъхнал басейн превърнал се в дупка. 

С водолазкия костюм наподобяващ кръпка, 

на бомба се гмуркам върху левия крак с плувка.

 

Пък разчитам този екип, с който съм оборудван

да не позволи мъртвите течения да ме дръпнат. 

те дебнат да облажат със студената им целувка, 

да успят в блян по-нежно от маичина прегръдка. 

 

Вътре щом съм започвам да попивам като гъба,

помен за опита да се спаси умиращата особа

от мой баща, студен нюх виден му и през гърба,

причинен от мъките и резултата на несполука...

 

И дори при тази гибел отскубнах извод от урока -

"Колкото и безсмислено не си позволявай отказ"

защото качваш котешки склон с негодни крака

и това бива олицетворение за статута на живота.

 

Та до днешния момент ходя с патерица от поука,

изградена от всяко преживяване, всяка секунда-

тази суха дупка в скалите опитва се да ме избута

с потока, но с гребла тласкам в обратна посока. 

 

Ще имам сила дордето до затишие моя "лодка"

прекоси тез' бурни води, в спокойно море да рея

целта накуцвайки достигна ли заземявам котва,

пристигнал от другата страна на брега!

 

 Стъпвам на твърда почва, излязъл от суха вода, 

свалил екипировка; водолазка кръпка, плувка, патерица и гребка... 

 

 

-sr. 

© Светослав Радулов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??