10.11.2012 г., 12:10 ч.

Изтрий сълзите 

  Поезия » Друга
1090 0 7

Навън е тихо.

Здрачът се разлива сред мъглата.

Стоя сама.

И колко спомени се лутат във душата.

Минават дните.

А нещо в мен мъчително замира.

Ден след ден

една любов нестихваща умира.

Безплътна лута се душата като самодива.

Потънала в забрава,

с цигарения дим сълзите скрива.

Но не плачи!

На теб тъга не ти отива.

Разкъсващата силна болка

с черно наметало младостта покрива.

Вдигни очи!

Бъди витална, истинска и жива.

Душата си недей потъпква.

И знай, ще бъдеш истински щастлива.

Красива си!

Не втренчвай в мене погледа си тъжен.

Подай ръка, изтрий сълзите!

Не ти стои добре на теб венеца трънен.

© Ивелина Станева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??