28.10.2019 г., 7:51 ч.

Извор е животът 

  Поезия
413 2 3

ИЗВОР Е ЖИВОТЪТ

 

Животе, течеш в руслото на времето.

Течеш като ручей в зелена дъбрава -

впрегнато конче на паметта в стремето,

тичаш през сенки и слънчева жарава.

 

Срещаш се с руслата на други животи,

поели пътя на своите съкровени мечти.

Сливат се, натежават водите дълбоки.

В тях изгряват и залязват много луни.

 

Преминават през жлебове каменисти.

В пропасти се хвърлят с буен грохот.

Разпиляват се капки любовно лъчисти

и се подреждат като загадъчни строфи.

 

В теб вятърът вплита буйните си коси.

Дипли ги морно, дъждовно по вълните.

В сърцата още гърмовно, страстно ечи

заключената болка и радост в сълзите.

 

Редят се белезите по дъното и брега.

Поставят своите спомени за бъдното.

След време наследници по тях ще четат,

как дните от болка в Чест са превърнати.

 

Талазите са достигнали смирени края

на своята дълговечна, лелеяна мечта.

Ето - тук е океана световен, светъл Рая.

Тук ще застанат душите смалени под греха.

 

А там - в началото изворът все цъфти,

попътно изпраща своите нови животи...

Така, Животе, в безкрая ще продължиш

още по-цветен, смел, духовно грамотен...

 

27 10 2019

 

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много мъдър стих, а финалът е чудесен! Поздрави!
  • Хареса ми.
  • Изворът на един живот е в творческото му движение...
    Образност, движение от картина в картина; и съзидателен пейзаж от мъдрост!
    Харесва ми!
    Поздравления, Надежда!
Предложения
: ??:??