25.08.2007 г., 10:57 ч.

Ж Е Н А Т А 

  Поезия
861 0 5
 

Жената вървеше сама.

Косите и смесваха слънце и облаци.

В очите и кратките дни

и протяжните нощи се сливаха.

Гърдите и палеха светли огньове

във мъжките погледи жадни.

Краката и дълги чертаеха пеперудени скици

върху горещата плът на асфалта.

Около нея светът се задъхваше,

кашляше, стенеше и проклинаше

нейното безмоторно летене през времето.

А тя, в изнемога,

като Йо от античния мит Прометеев,

безмилостно жилена от хули и присмех,

размахваше ръце като мечове.

И нищо. И никой. И никъде -

бяха за нея цел и посока.

Просто вървеше сама.


Внезапно се спря.

Нощта я обгърна.

А после - пръстта я прегърна.

© Цонка Людмилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??