30.06.2013 г., 15:27 ч.

Жажда 

  Поезия » Любовна
1090 0 12

Очите ти, по-жадни от небе,

рисуват полудели в тишината.

А аз изгарям… После две ръце

са онзи свят, във който синевата

                                     

взривява с вик разумния покой.

Виж, пак съм огън в мъжките ти мисли…

И знам, че до безпаметност си мой,

такъв, какъвто дръзко те измислих.

 

Дошъл при мен от други времена

със спомена за влюбени морета.

Аз пак сънувам танца под дъжда

и дълго се сбогувам с ветровете…

 

За да съм с теб, когато те боли,

готова съм Земята да обърна.

А жаждата, стаена в две очи,

като компас при тебе ще ме върне…

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??