30.07.2007 г., 10:44 ч.

Жега 

  Поезия
798 0 11
Разтапящо бяло в горещия юли
от слънцето капе изгарящ нектар
и с цвят на презряла, натегнала дюля
се стича и влива във пясъка жар,
отпуснати, прашни, не трепват листата,

полягат опалени, сухи треви,

безмълвно асфалтът трепти в маранята

и сякаш стопен през пустиня върви.

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??