22.01.2019 г., 8:59 ч.

Желание за живот 

  Поезия » Друга
508 0 0

Моля ви не гледайте старите снимки.
Пълни са те с любов и усмивки
Леко са скъсани и пожълтели
жестоко и безмилостно времето спрели.

 

Връщат ни в годините далече назад
и сякаш внезапно остър нож отзад
крадец на животи забива в гърба
безпристрастно решаващ твоята съдба.

 

Скъсай ги, изгори ги и хвърли пепелта
в чиста планинска течаща вода
и забрави, че ги е имало тука.
Още сме живи и не сме за боклука.

© Павел Красимиров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??