15.07.2022 г., 22:27 ч.

Жена с огърлѝца от грижи 

  Поезия
203 0 2

Този свят е жена с огърлѝца от грижи,

на която децата починаха вчера.

Този свят е вдовица. Сълзите си ниже

над студения мрамор от хиляди ери.
 

Този свят е лока̀л за онези, които

всяка вечер се друсат с любимата ко̀ка.

Този свят е разбито със злоба корито,

но животът под него все още е мокър.
 

Този свят полудя! Той не ходи на лекар!

Всяка вечер се скита по пътя си сам.

Този свят е прашинка, красива и лека,

но защо не излита високо... Не знам...
 

Този свят е жена, пред която ще падна

и ще моля за нейната фина ръка.

Този свят е усмивка, изгряла по пладне,

и целувка, която завършва в смъртта.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??