21.06.2009 г., 15:46 ч.

Жена, тъчаща черги 

  Поезия » Друга
577 0 4

Изпод ръцете ти излиза красота,

невиждана, дори и несънувана.

Танцуват нишките - ти празник им създаваш,

а под краката ти е чергата охлузена.

 

Лицето и ръцете, и снагата ти -

били са хубави, преди годините

през тях да минат и отминат,

оставяйки една измъчена усмивка.

 

Създаваш красота за хората

от ранна утрин до късна вечер.

А бедният ти дом е като църква,

в която светят чергите за продан.

 

Като икони са, привличащи във мрака,

а ти - светица, красотата благославяща!...

 

                                                                                   2004 г.

© Радослава Антонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??