Жената на нашия век -
равноправна, свободна,
умна, покоряващо чаровна,
елегантна, стилна, модерна,
без колебания, с посока верна.
Ухажване, кокетство, радости
във няколко поредни младости.
Силен старт към простите неща
минути късни за отколешна мечта
Неволни грешки, кратко съмнение,
пословична упоритост, търпение
Жената на нашия век -
един кръстопът
със сто разклонения...
© Галина Карааргирова Всички права запазени