26.03.2010 г., 23:57 ч.

Жени с имена на цветя 

  Поезия » Друга
2202 0 15

ЖЕНИ С ИМЕНА НА ЦВЕТЯ

                            на Лили от Сарагоса

                             и Цветанка от Мадрид

 

Жени с имена на цветя.

На дъхава, крехка безбрежност,

дарена от Бог на света

за радост, наслада и нежност.

 

Жени с имена на цветя...

Изтръгнати живи из корен,

днес чужди земи да красят,

за чуждите грешки виновни!

 

Превили цял ден стебълца

под груба, нецветна задача:

по мъжки да хранят деца,

жени да останат обаче!

 

И само когато по мрак

цвят морен в завивките свият

насън там, от родното пак

надежда и силица пият!

 

В чужбина как нижат се дни

си знае душата едничка...

ЦВЕТЯ с имена на жени,

закичвам ви днес с това стихче!

 

                         ЧЕСТИТА ЦВЕТНИЦА НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ  и техните близки и приятели!

 

 

© Петя Божилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??