20.03.2008 г., 12:29 ч.

Женска мъдрост 

  Поезия » Философска
879 0 11

С широки крачки бързаше към нея,

трепетът в сърцето караше го да лети,

а тя вървеше бавно, като приказна фея,

скривайки в усмивка невинните мечти.

 

Две по две ръцете се преплетоха,

устните се сляха във любов

и на мига към Рая се понесоха,

за да усетят силата на своя нов живот.

 

Сега – задъхани, доволни и отпуснати,

откраднали си бяло облаче от небесата,

лежаха двамата щастливо влюбени,

вярвайки във силата на чудесата.

 

Обичам те! – той тихичко прошепна –

изплакан стон, но музика за нейните уши.

Обичам те! – сърцето й веднага трепна,

но устните не изрекоха тези заветни думи.

 

Тъгата се зарадва, настани се във сърцето му,

но не успя да се пребори на жената с мъдростта:

В любовта е като в секса, мили – всеки дава някому,

а ако не бързаш, насладата ще бъде двойна!

 

 

Посветено на скъп мой приятел и неговата гълъбица! Бъдете щастливо влюбени :)

 

© Марина Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??