19.06.2012 г., 16:22 ч.

Жертвено 

  Поезия » Любовна
1505 1 11

Жертвено

 

Преди сърцата ни от болка да се пръснат...

 

Една секунда дай ми, една секунда стига

вратата да отвориш на твоята обител -

да вляза с мир, да споделим една молитва,

да залича следите от минали обиди,

да обжаря и превържа стари рани скрити!

 

Душата си ще раздера на хиляди парчета,

ще обяздя устремно към тебе ветровете,

ще изпия силата на бесните стихии,

ще стисна кълбо змии - нокти ще забия

и от самодивите ще взема сладко биле;

 

гръдта си ще оголя - срама си ще разкрия,

с късове от мойта плът раните ще ти покрия;

солта от твоите сълзи кръвта ми да поръси

и без пощада болката ти мене да разтърси!

В една секунда само... с тебе ще възкръснем...

 

преди сърцата ни от болка да се пръснат!

 

© Татяна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??