11.07.2015 г., 18:47 ч.

Жестоко е 

  Поезия » Бели стихове
1238 0 3

Възраст е... не се знае хубаво ли е лошо ли е, топло ли е студено ли е...

но ние вървим по нея.

Вървим по тънък лед, но някои подготвени са за сезоните на възрастта,

други пък експериментират по този отъпкан път наречен от някои живот

от други възраст.

 

Вървейки по него, все не му виждаме края

и продължаваме да експериментираме и не виждаме края му

и не виждаме илюзията, която страшна е...

Едни осъзнават какво идва пред тях, други хвърлят се в съдбата си,

но накрая който каквото е дал си взема безпощадно.

 

Светът се върти, но не за нас, ако си тук ще си в крак с него,

ако не си тук ще си в крак, но не с реалността, а с нея илюзията,

животът минава за всеки, но само този който върви според себе си печели,

останалите живеят двойнствения живот на илюзията, която взема много жертви.

 

Едни се подчиняват на нещо несъществуващо,

други на нещо близо до съществуващото,

но истината е че всичко има на този свят и само тези, които живеят със себе си

ще го имат.

За всички останали светът ще е един ще е два ще е три... и така до безкрайност...

© Детелина Антонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • това е стихотворение, но с наченки на повест-важното е че ви харесва.Надявам се скоро да ми напишете оценка.
  • iskam da kaja che vazrastta na choveka nosi sas sebe si jelanija, koito ako ne gi zadovolish na vreme ostavat sled sebe si pustota kojato sled vreme nosi sled sebe si jestoki greshki.Vsichki sme podlojeni na jestokostta na vazrastovite granici i razlki i mi se struva che samo bavnoto varvene varhu leda narechen vazrast e naj-sigurnoto vazstanovjavane i nachin na razsajdenie otnosno vzemaneto na kakvoto i da e reshenie.Tova iskam da kaja sas zaglavieto JESTOKO E...
  • Защо да е жестоко само не разбрах - живееш ли със себе си, всичко е наред, това е посланието, нали?
Предложения
: ??:??