ЖИГОСАНИ
Жигосани с името си от рождение,
с бащините и фамилни грехове,
влизаме в свят на избавление,
или крещящи нямо страхове.
Жигосани с мястото на раждане
и традициите от поколения,
прераждани, отново възраждани,
принадлежим на кръвно колено.
Борим се за своето оцеляване...
Вървим по пътеката на живота -
стръмна, трудна за преодоляване,
понякога дори без път и посока.
Гордо изграждаме своето име
сред хиляди устремени напред имена,
но докато кармата черна не платиме,
безцелно ще търсим на Бог любовта.
Бягаме в чужбина, изтръгваме корени,
но съдбата навсякъде ни преследва.
Родното ни гледа с очи ококорени.
Залък последен в гърлото заседна...
Трупаме грехове все за свой благодат...
Оставяме ги на децата... да плащат.
Жигосани с нашето име, те страдат...
и на своите деца ги препращат...
17 07 2018
© Надежда Борисова Всички права запазени