Разгърденият вятър ми показа
широтата на свободните си дни.
И друго още - силата да можеш
да обуздаеш смелите мечти...
Трепетният огън ме научи
да подтискам лумналата страст –
че с жарки чувства скоро ще се случи
само пепел да остане в нас...
Смирената река ми заразказва –
да бъда плитка, кротка и сега
да седна пак край нея и заплача
с душата на пречистена Жена!
© Неделина Кабаиванова Всички права запазени