17.03.2015 г., 20:20 ч.

Жив ли си... 

  Поезия » Друга
333 0 0

Жив ли си, безмълвен трепет,
южен полъх, блян копнежен,
прегръдка мила за сърцето,
тиха топлина и нежност...

В  душата всеотдайно да разтваряш,
като вселена необятна любовта
без думи сетива да проговарят
в сластен патос на страстта.

И бавно да изпиват, обладават
след огъня  докрай жарта
и да пламтят и се изпепеляват,
и попиват със охота сладостта.

После в сън блажен потънат
в прегръдка на греховността,
в обръч от тела огънат
в полет към безкрайността.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??