20.07.2010 г., 15:08 ч.

Жива вода 

  Поезия » Философска
593 0 3

Когато стигна живата вода,

ще бъда непременно боса.

И под мансардата на дивата трева

ще са погребани въпросите.

 

И ще навляза сам-сама,

безмълвна като божа птичка -

крилете - вчерашна мечта,

покоят - сбъдване на притчите.

 

Единствени, но не сами

пчелите ще събират мед.

Дъждът отново ще вали,

ще бъде вятърът проклет.

 

И пак ще се върти светът,

ще станат семенцата плод.

Така човекът е велик -

на живата вода предлог.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??