2.07.2020 г., 0:33 ч.

Живея във синьо 

  Поезия » Пейзажна
663 3 2

Денят е прекрасен, когато морето
събужда очите ми с юлското синьо.
Приижда вълната - тържествено бавна,
а аз си наливам разпенено вино.
Мълчи синевата, преляла във оранж,
когато заспива часът уморен.
И свири забравен от дни грамофонът,
неоново свети дъхът ми стаен.
Ще спя безметежна във мокрия пясък,
ще слушам легенди за бури и страст.
Морето ме гали, обича ме с ярост.
Живея във синьо и аз съм вълна.

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Обич в морскосиньо »

34 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно!
  • Много се радвам, че морската тема привлече толкова много автори да изпробват синята кръв на вдъхновението си!
    Желая ти от сърце успех в предизвикателството, Геновева!🌹
Предложения
: ??:??