Животът не е шах или табла,
нито някаква игра,
понякога жестоко ни наказва
за лошите постъпки и дела.
С него сме в яростен двубой,
гризем си един на друг ребрата,
отстъпваме ние, а някой път той
ни храни с надежда сърцата.
Понякога прощава всяка грешка,
дори е отстъпчив и мек,
свил се в някой ъгъл, с насмешка
се чуди на творението, наречено ЧОВЕК.
© Мария Манджукова Всички права запазени