10.10.2009 г., 16:51 ч.

живот 

  Поезия » Друга
483 0 1

Да грабя от живота исках

с пълни шепи, изкушена

в ръце съдбата си притисках,

от надежда светла озарена.

 

Предаде ме, проклет живот,

разби сърце, изпълнено с мечти.

Аз ли бях такъв идиот,

че вярвах ти като дете, почти.

 

Мразя те, живот фалшив!

Уби най-чистото във мен,

обрече ме на фона сив

да мразя всеки божи ден.

 

Приюти ме в теб като сирак

да се отдам безмълвно на покоя,

обладай ме, тъмен мрак,

бъди ти смърт - утеха моя.

© Павлина Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??