Животът – един ѝзпит,
суров, безпощаден,
впит кърлеж, огромен –
изсмуква и последната капчица радост.
Ден след ден се изнизват.
Конецът се къса
и увисва всяка надежда.
Някой, някъде я повежда.
Скъп е подарък.
Огромен товар.
За някой карък е.
За друг – божествен дар.
© Василка Ябанджиева Всички права запазени