27.09.2018 г., 0:01 ч.

Живот 

  Поезия » Философска, Гражданска
202 1 1

Хей, животе, животе, живот,
заигра ли на нашата сцена?
На душата ми ти си пилот –
а на смелите думи си време.

 

Посадих любовта си в земя.
Подарих вечерта на момиче.
Разделих се с онези сърца,
за които е грях да обичаш.

 

Разцелувай, животе, света.
Утолѝ недоимъка вечен…
Изградѝ за човека чешма,
и тръгнѝ по пътеката речна.

 

Хей, животе, животе, живот,
приемѝ и телата ни в Храма.
Опростѝ и делата на скот,
че след теб и дъха ще ни няма.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми, Митко! Поздравления
    Но не искай от този Живот,
    да приеме телата ни в Храма.
    В него ние с дела сме на скот,
    само в Бога е наш`то Осанна!
Предложения
: ??:??