19.05.2013 г., 11:06 ч.  

Живот като игра 

  Поезия » Философска
522 0 6

Какво са годините? Някаква сума

събрала и тъжни, и радостни дни.

Не може дори и прецизната гума

и ред да изтрие. Остават следи,

 

които показват живота реален -

години успехи, години борба.

Събрани ведно пейзаж уникален.

Живот като някаква щура игра.

 

И както в играта, животът си има

любими герои и ти си сред тях.

Ще дойде и пролет, пък после и зима,

ще вкусиш и болка, ще има и смях.

 

На пъстрата сцена във кратка пиеса

е нужно да срещнеш любящи сърца.

Защото накрая ще падне завеса.

Поклон и, о, ето, дошла есента.

 

Едно е най-важно. Владей правилата

за чиста, морална, коректна игра.

Раздавай се щедро. Не чакай отплата.

Награда ще бъде за теб любовта.

 

© Ивелина Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??