Ж И В О Т Н А З А Е М 18
Всичките мои писания,
които вие може би ще прочетете,
са плод на съкровени желания
и труд упорит на цялата чета.
Въздухът тук е толкова ароматен и чист,
самото място е пропито,напоено с магия
и аз останал насаме с химикала и белия лист,
описвам това,което от Божествени извори пия.
След ползотворното завършване на деня,
преминал в умствени напъни и творчески пориви,
същата насока продължава при мен и в съня,
когато Морфей вълшебните двери разтвори.
Пасторални картини се нижат мирно,спокойно,
но изведнъж,ха...ти да видиш,
напълно непозната,девствена територия
на светлинни години от род и отечество мило.
Няма я къщата с лъвовете,
намирам се на полянка сред вековна,дива гора,
няма никой,а аз в пълно безмълвие,
с лек уплах в очите,си спомням мита за Тарзан.
Но ето,сетивата ми се отпушват
и през тях оживява горският свят,
тревожно се оглеждам и се ослушвам,
за изненада от кръвожаден,някакъв звяр...
Изпращява счупена клонка...
в жилите кръвта ми почва,да стине,
нервите ми се изправят на нокти,
но само след миг,на парцали започвам,да мигам...
С походка нежна и плавна към мене се носи
самото Изящество на всичките светове,
бих казал,самото Изящество на Безкрайния Космос
и на телепатичен,Космичен език духа ми зове...
На чист български ме оглежда
и даже ме заговаря на български
в очите с някаква непонятна за мене надежда.
-Принце мой,най-после,завърна се.
Много дълго самотна в пустата Вечност
те чаках с надежда и вяра дълбока,
най-после си мой прекрасни жребецо,
но нали не мислиш,че да чакам още аз мога?-
Под крилото на Купидон блажено се сляхме,
тялото й потръпна учудено и изненадано,
сърцето й залумка като тъпан на селски мегдан,
а очите й искряха във възторжена благодарност.
Часовете се нижеха във върховно блаженство.
Времето се беше отдръпнало настрана
и наблюдаваше любенето наше Божествено,
забравило дълга към вечния свой кръговрат.
След многократни турболенции и пропадания,
минавайки през облаци кълбати,космати и бурни,
през емоции възторжено изстрадани.
накрая самолетът не се приземи,а се направо катурна.
Казвам й,че всичко е вече готово,
че часовникът съдбовно започва,да цъка
и нашето отроче от поколение ново
след девет месеца ще започне,да щъка.
-Против този срок не роптая,даже напротив,
но искам,да зная поради какви обстоятелства,
нещо лошо неумишлено аз ли ти сторих,
та ти извади Божествената Бъркалка?!-
Въпросът й ме разтърси и ме събуди...
21.04.2024г.гр Свищов
© Красимир Кръстев Всички права запазени