14.04.2024 г., 9:28 ч.

Живот назаем - 7 

  Поезия » Свободен стих
59 0 0

Живот назаем - 7

 

В лоното на уморената Памет

полягат искрящи, блестящи шедьоври

от музика, мисъл, поезия, багри,

зестра за Великата Сватба на всички народи.

 

Уморената Памет,тревожна заспива

в люлка от свръхсетивност изплетена

и в съня си на гости щастлива отива

на едни малки, любопитни човечета.

 

Всичко около тях е индигово,

няма я кръвта от войните,

бъдещи спомени я застигат

за Истинско, Човешко Величие...

 

14.04.2024 г .гр Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??