16.04.2024 г., 9:04 ч.

Живот назаем – 8 

  Поезия
115 0 0

   Ж И В О Т   Н А З А Е М – 8

 

Много понякога ми се иска,

да избягам от поезията,да я оставя

насаме с нейните Истини,

извиращи от Сакралните ѝ нива на познание.

 

Преситен от непознати пространства,

с бездънни пропасти и вълни мощни над тях,

от които реално няма измъкване,

в които неверниците се превръщат във прах,

 

за кой ли път на ум си повтарям,

защо е нужно всичко това,

хиляди пъти пак и пак да изгарям

пред очите на безсмъртната си душа?

 

В Истини Извечни прозирам,

смисъла на тайни редути,

където вечно съм провокиран

за нови личности с нови статути.

 

Кога ще се случи 

и какво ще е То,

разбираш чак щом се закучи

проклетият му живот.

 

14.04.2024 г. гр. Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??