4.07.2019 г., 17:08 ч.

Живот в кръговрата 

  Поезия » Друга
539 0 0

Сълзи поливат омразните цветя,

които са пуснали дълбоко корени

в твоята кална плодородна душа.

И докато ги храниш със спокойствие,

съзнанието бавно, мъчно се измаря.

 

А ти пръскаш от своя прашец цветен

по чуждите здрави, зелени градини.

И техните малки пчелички съзнания

събират прашеца зловреден

и вместо сладък мед произвеждат

блестящи кристалчета опиоиди.

 

Така заради всички лоши, мръсни помисли

организма бавно започва да гние, погива.

Не след дълго взимаш нова жлъчна опиоидна доза,

а от цялата злоба избиват ти гадни пришки.

По цялото тяло натрупват се болни кисти.

И черният катран от тъма като кръв залива

всеки твой вътрешен жизненоважен орган.

 

Ето го и краят, часът ти сетен удари.

Затваряш очи и издишаш леко едва.

Няма ги вече мъките, нито болежките.

Настъпи момента, в който ти се прощават

всичките жалки и неприятни грешки

после те мирен полагат в ковчезите тежки.

 

Твоите останки тленни

биват дълбоко заровени.

 

Храна си за цветята,

живот в кръговрата.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??