8.10.2022 г., 18:16 ч.

Живота никой два пъти не ражда 

  Поезия » Любовна
348 0 2

След теб стихотворенията свършиха.

На мъката ударих ѝ шамар 

и ти се срути все едно безлюдна къща,

самотна, като гол пиедестал.

Недей да се съмняваш, че празнувам!

Очаквам опелото на душата си.

По навик все за теб да боледувам 

е знак, че се напълних с празнота. 

Животът никой два пъти не ражда. 

Заслужил ли е някой да умреш, 

че с болката си тежка да направиш  

от пъпната си връв, фитил за свещ? 

Не вярвам във завоя на реката 

и в думите на дълги изречения. 

Удавих те в дълбока тишина. 

Прощавай, мое мъчно вдъхновение... 

 

Стихопат. 

(Danny Diester) 

09.03.2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красиво е!
  • Възхитена съм! Жива, силна и въздействаща образност! Поздравления, Дани!
    „...че с болката си тежка да направиш
    от пъпната си връв, фитил за свещ.“
Предложения
: ??:??