9.07.2017 г., 9:15 ч.

Животът е хазарт 

  Поезия » Любовна
306 1 3

              Животът е хазарт

 

Последен влак. Последен миг, и сбогом!

Перонът опустя, потъна в мрак.

Дъждът удави моята тревога.

Нощта ме дебне и ме чака пак.

 

Вървя по тротоарите студени,

дъждът не спира, все вали, вали.

А аз не бързам, просто имам време.

Мъглата нейде ще ме приюти.

 

Дали в бордей, или луксозно ложе

и тук, и там ще трябва да платя.

Назаем да се вземе май не може!

И тръгвам пак самотен във нощта.

 

Неонови реклами и витрини

прегръщат ме със ледени ръце.

Минавам аз. След мене друг ще мине,

но за любов е нужно и сърце!

 

Във тази нощ последната надежда

ще бъде някой долнопробен бар.

Ще хвърля там мечти, любов, копнежи!

Животът е игра! Игра на зар!

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубава поезия! Браво!!
  • Ей, над 20 стиха прочетох докато стигна до нещо, което да ми хареса! Класиката си е класика! Не мога да харесам нещо без рими или без ритъм. Насилих се, чета и не става, и не става! Не се леят. Браво, Гога! Продължавай да ме радваш все така
  • Харесах!
Предложения
: ??:??