24.05.2019 г., 0:07 ч.

Животът е сцена 

  Поезия
116 1 2

ЖИВОТЪТ Е СЦЕНА

 

Животът не е филм, нито приказка,
винаги с красив, величествен край.
Животът е сцена ежечасна, истинска,
в която с нас се развихрят Ад, и Рай.

 

В центъра на вихъра разбираме,
душите са винаги главния герой,
от страст, грях и обич раздирани,
закърпени, тръгват отново на бой.

 

Защитават обичането на сърцата,
в диалози се изправят с разума ни,
проправят прав път на съдбата,
през облаци и друмища ограбени.

 

Душите са в тясна връзка с Бога в нас.
От него черпят любов, добродетели.
Надежда ни дават до последния час.
На чудесата му ставаме свидетели.

 

Щастието е мигове кратки, нетрайни.
За любовта е необходима всеотдайност.
Ежедневието е трудно, с много тайни.
Животът е сцена... но не до безкрайност.

 

23 05 2016

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??