12.12.2010 г., 17:28 ч.

Животът не е цирк 

  Поезия
951 0 4

Животът не е арена от нежност и слънце!

Боже! Опази ме от грешните стъпки!

В мене посей плодородното зрънце

от мъж, който носи истинска тръпка!

 

А ти, последният, в дома ми буря те внесе -

с очи да пронижеш дните ми скучни!

Заключена бях! А ти сън ми донесе -

че ще напаснеш от стоте катинарчета ключа.

 

Е, можеше, с малко повече интелект,

да избегнем тази раздяла внезапна...

Ти изглеждаше умен субект,

а ме сблъска с измама - и ме разпна...

 

Факир си на думите - говориш умело

и много лесно жените отсвирваш!

Затова са се срутили твойте темели,

защото бъркаш живота със цирка..

 

Дотук съм - не участвам в клоунади!

В гримьорната ще оставя наранената кожа.

А ти - пей на друга свойте фалш-серенади.

Този път отстрани ще гледам. В първа ложа!

 

© Божана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??