24.05.2008 г., 23:01 ч.

Животът ни - "Страстна седмица"... 

  Поезия » Философска
644 0 4

 

Животът ни - "Страстна седмица",

дето всичко се случва.

Душа на ръб обърнали от тежка самота,

протягаме доверие - вземете...

И колко пъти слагаме покривката

за "Тайните вечери".

На дървената маса чашите са две...

Предадени с целувка

(както често става)

за кой ли път - учудени...

Три пъти се отричаме от лошите си дни

и все не можем да ги разпознаем

триста пъти.

Измива си ръцете всеки пътник

за малко спрял (нали така се прави),

а всеки има собствена"Голгота"

(дори не знае, че така се казва).

Възкръснал,

търси и намира своя празник

на вярата, доброто и живота.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Маргарита Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??