Животът ни - "Страстна седмица",
дето всичко се случва.
Душа на ръб обърнали от тежка самота,
протягаме доверие - вземете...
И колко пъти слагаме покривката
за "Тайните вечери".
На дървената маса чашите са две...
Предадени с целувка
(както често става)
за кой ли път - учудени...
Три пъти се отричаме от лошите си дни
и все не можем да ги разпознаем
триста пъти.
Измива си ръцете всеки пътник
за малко спрял (нали така се прави),
а всеки има собствена"Голгота"
(дори не знае, че така се казва).
Възкръснал,
търси и намира своя празник
на вярата, доброто и живота.
© Маргарита Василева All rights reserved.