29.06.2013 г., 12:16 ч.

Жрица съм на любовта 

  Поезия » Любовна
507 0 0

Нощта ме обгърна със сладострастна милувка,

посипа ме щедро с неонова светлина,

на устните си нарисувах червена целувка,

тротоара прекрачих само по токчета и мини пола.

 

Аз не съм мъченица безгрешна,

смирено пред икона да се моли,

аз съм онази блудната, грешната,

която по златните улици броди.

 

Луната ме забули със самодивски воали

и ме поръси със златен прашец,

с бижута от разноцветни корали

гордо пристъпвам със запалена свещ.

 

Аз не съм благоприлична Мадона,

съжалявам непорочните светци,

аз съм пила от виното грешно

и от познанието на древните жреци.

 

Звездите ми даряват искрящите си диаманти,

самата аз блестя като звезда,

в душата ми свирят музиканти,

та аз съм жрицата на любовта.

 

 

***   ***   ***

© Дора Трифонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??